Alsacia harta regiune

Alsacia - zona de vin, istorie si cultura

Drumul Vinului – Alsacia:
plecare din Sibiu
Durata Experienta:
4 nopti
Perioada:
septembrie – octombrie 2021
Tarif:
 euro/persoana loc in camera dubla
 

 • Tariful Alsacia – drumul vinului include:
  bilet avion dus intors , Sibiu – Mulhause– Sibiu,
  taxe de aeroport incluse, bagaj mana 10 kg, locuri prealocate, check-in online
  4 nopti cazare in camera dubla cu mic dejun in hotel din Colmar
  masina inchiriata pe toata perioada sejurului
 • Tariful nu include:
  bagaj cala
  mesele nespecificate,
  intrarile la obiectivele turistice,
  cheltuieli de natura personala,
  · asigurarea medicala optionala, dar recomandata.

O destinatie de un farmec incontestabil, Ruta Vinului Alsacian reprezinta o combinatie perfecta de experiente de neuitat pentru fiecare calator.
Printre peisajele de campie, munti si podgorii, pe aceasta ruta se afla peste 300 de crame, multe dintre acestea premiate si recunoscute, mostenite din generatie in generatie, unde aromele imbietoare, atmosfera deosebita si gazdele primitoare, dispuse sa ofere explicatii despre vinurile lor, vor face ca degustarile sa ramana amintiri pretioase.
Pentru pasionatii de cultura si mostenire arhitecturala, orasul Colmar este cea mai potrivita destinatie, fiind parca in intregime un muzeu in aer liber, relativ neschimbat de-a lungul secolelor.
Strazile pietruite unde se regasesc casutele medievale traditionale frumos restaurate, colorate si ingrijite, impodobite cu flori, ademenesc pretutindeni trecatorii cu vitrine imbietoare pline de dulciuri, vinuri, obiecte de artizanat.
Plimbarea prin central istoric al orasului poate continua apoi pana in zona idilica supranumita “Mica Venetie” – “Petit Venise”, unde puteti admira podurile pietonale pitoresti, vegetatia luxurianta, casutele de pescari viu colorate si puteti savura preparatele locale intr-unul dintre restaurantele situate chiar pe marginea canalului Launch.
Unele dintre satele viticole alsaciene sunt pe lista celor mai frumoase sate din Franta si atrag in fiecare an milioane de turisti.
Toate satele au un centru istoric, o strada pietonala pe care se regasesc casutele medievale burgheze tipic alsaciene, ingrijite si cochete, la parterul carora sunt magazine, cafenele sau restaurante si din care se ramifica apoi stradute inguste pietruite, o adevarata incantare indeosebi pentru iubitorii de flori, intrucat sunt flori aproape la fiecare fereastra, la intrarile in cladiri, la balcoane sau pe scarile exterioare sculptate din lemn.