Prin aceasta pagina incercam sa va deschidem apetitul pentru destinatii noi si in mare parte exclusiviste.
Acest top se bazeaza atat pe impresiile turistilor nostril dar si pe studiile facute la nivel mondial, de catre prestigioasa revista New Yor Times.
Speram ca cel putin una din destinatiile prezentate s ava trezeasca interesul

desertul atacama

Noi modalități de a explora desertul de la cea mai mare altitudine din lume

Desertul Atacama poate fi o atractie de top pentru iubitorii de aventura sau poate pentru astrologi. Peisajul vast, cu dune sculptate de vant si lacurile sarate pot aparea ca de pe alta lume.
Plimbarile diurne cu balonul cu aer cald – incep in luna august – va vor dezvalui frumusetile ametitoare ale desertului.

Luxosul hotel Atacama Explora, recent renovat , va satsiface si cele mai exigente pretentii iar idesertul atacama balonn lista de oferte sunt incluse atat excursii ghidate in desert dar si acces (pe timp de noapte) „on-site” la observatorul hotelului. Observatorul este dotat cu unul dintre cele mai mari telescoape private din Chile.

Clima din desertul Atacama este una arida si temperata iar peste 90% din zile sunt insorite. Pe timpul iernii (iunie – septembrie), temepratura medie din timpul zilei este intre 9 0C si 24 0C. Pe timpul verii (decembrie – martie), temperaturile medii din timpul zilei sunt intre 13 0C si 25 0C (max. 32 0C). In aceasta perioada mai apar ploi sporadice si racoroase, caracteristice pentru „iarna de altiplano”

Check-in: Recomandam sosirea la hotel pana la ora pranzului, astfel puteti castiga o jumatate de zi pentru explorare si pentru procesul de aclimatizare.

Check-out: se face pana la ora 12,00. In cazul in care plecarea dvs. este mai tarzie, va putem asigura un spatiu de depozitare a bagajelor

Zermatt – unic si incomparabil
O noua motivatie de a veni mai aproape de Matterhorn

Varful Zermatt, aflat in imediata vecinatate cu legendarul Matterhorn a inceput sa ademeneasca turistii incepand cu anul 1898, atunci cand trenul Gornergrat – Elvetia, prima cale ferata electrica cu cremaliera a intrat in functiune.Hotel Riffelalp

Pentru a marca acest eveniment si la aniversarea a 120 ani, resortul de 5 stele Hotel Riffelalp Resort a fost redeschis anul acesta, oferind turistilor camere moderne; acces ski-out si ski-in.

In vara acestui an se va deschide deasupra acestui resort un mare teatru in aer liber iar in deschidere se va juca piesa „Romeo si Julieta pe Gornergrat” de Erin Levi.

Zermatt este satul montan al superlativelor. Varful Matterhorn, 38 piscuri peste 4.000 m, hoteluri frumoase, gastronomie de inalta clasa, posibilitati nelimitate de schi (365 zile/an); intr-un cuvant, Mecca alpinistilor si schiorilor.
O data-n viata trebuie sa vezi Matterhornul. Orice schior sau alpinist are asta in agenda. Superlativele localitatii sunt: cea mai inalta cale ferata cu cremaliera din Europa, cele mai frumoase piste de schi si drumetie, munti inalti ce ofera panorame idilice, gastronomia de exceptie dar si posibilitati de shopping. Toate astea intr-o localitate fara autovehicule.


Un nou mod de a savura o nestemata pe coasta dalmata

Dubrovnic cu strazile sale pavate cu calcar si ziduri de aparare, inaltate la doar cativa metri deasupra nivelului marii, este considerat ca unul dintre oresele de exclusiviste din Europa iar in unele privinte acest oras seamana cu „Debarcaderul Regelui” din filmul „game of Thrones”.

Incepand cu anul acesta orasul a inceput un amplu proces de infrumusetare dar si implementare a diverse programe; totul avand ca scop atragerea turistilor. Un astfel de program este cel de inchiriere a scuterelor electrice (sharing program), ceea ce permite vizitatorilor plimbari atat prin oras dar mai ales de-a lungul coastei, spre plaje mai putin frecventate sau chiar izolate.

Hotelul Kompas de 4 stele, aflat pe malul marii iti ofera un supliment confortabil la fata locului iar renovarea si redeschiderea hotelului Grande Dame Hotel Excelsior a fost finalizata in luna iunie.

Nu in ultimul rand acest tablou poate fi completat de noul Restaurant Portret, restaurant cu o servire si meniu de exceptie, aflat in vechiul oras.

 • – orasul Dubrovnic este una din cele 5 destinatii de top, cu cele mai frumoase plaje la Mediterana.
  – Dubrovnik-ul este renumit pentru cei 5 km de ziduri de aparare, pastrate intacte
  – in anul 1979 orasul Dubrovnic a fost inclus in patrimoniul UNESCO
  – orasul a fost si este renumit pentru aurarii sai si bijuteriile acestora, apreciate in intreaga lume pentru frumosetea si calitatea lor – in special lantisoarele cu perle aurii.
  – Dubrovnic este orasul soarelui, cu mai putin de 100 zile ploioase pe an. Pozitia geografica favorabila a dus la dezvoltarea turismului petoata durata nului
  – vizitati statuia lui neptun din Arboretum Trsteno, descoperiti scene din serialul Game of Thrones, inchiriati o barca si vasliti spre insula Lokrum sau spre pestera Beta.
  – gustati din delicatesele Dubrovnik-ului – rozata si kotonjata, supa de stridii, sporke makarule, dingac sau menestra.
  – escaladati muntele Srd sau vizitati fortareata Imperial – construita de armata lui Napoleon.
  – alegeti Dubrovnik-ul pentru legatura acestuia cu renasterea italiana dar si pentru modernismul si unicitatea acestuia, relaxati-va sia cum meritati !


Hamburg – singurul oras german in primele 10 destinatii turistice in „New York Times”

Hamburg este paradisul iubitorilor de arhitectura, design dar si iubitorilor de petreceri si shopping

Orasul are multe de oferit. Incepand cu delicioasele croissantele (Franzbroetchen), extraordinara cladira a primariei de pe Jungfernstieg, in Hamburg ai multe altele de descoperit. Iata cateva idei:
Promenada Zaha Hadid ce serpuieste de-a lungul Elbei a prins in ultima perioada iarasi viata, intreaga zona a orasului vechi fiind inclusa din anul 2015 in patrimoniul UNESCO
Reperbahn – este strada centrala a cartierului „rosu”. „Cel mai pacatos kilometru din lume” are nenumarate cluburi de noapte, baruri si discoteci. In piata Spielbudenplatz, turistii pot vedea renumita sectie de politie „Davidwache”, teatrul St. Pauli, teatrul Schmidt. Paralela cu Reperbahn si oarecum ascunsa, se afla renumita Herbertstrasse, o strada doar cu bordeluri ce poate fi parcursa doar pe jos iar pe aceasta strada accesul femeilor este strict interzis.
Piata de peste din Hamburg. Aceasta piata legendara este obligatorie pentru fiecare vizitator. Este o piata saptamanala ce se deschide in fiecare duminica la ora 06,00 si in care vanzatorii striga din toate puterile pentru a putea vinde toata marfa expusa.
Plaja Elbei. Aici se intalnesc atat turistii cat si hanseatii pentru a se bucura de nisipul fin dar si de strigatele pescarusilor. Totyul te imbie la relaxare iar impresionante sunt vapoarele ce tranziteaza Elba in drum spre portul Hamburg
Dunele din Bober – o mica excursie in interiorul Hamburg-ului in cartierul Lohbrugge si te gasesti dintr-o data in mijlocul unui peisaj de dune ce te imbie la o plimbare.
Portul Hamburg – este unul dintre cele mai mari porturi din Europa, supranumit si „poarta lumii”. Pe cheiul portului se organizeaza tururi ghidate ale portului. De aici puteti vedea nenumaratele vapoate aflate in tranzit dar si constructia aproape finalizata a „Filarmonicii Elbei”