Arhipelagul Insulelor Azore, de origine vulcanica, este situat in mijlocul Oceanului Atlantic, apartine Portugaliei si reprezinta cel mai vestic punct al Europei. Fiecare insula are peisajul si caracterul sau aparte, iar locuitorii de aici urmeaza traditii vechi de secole. Sao Miguel, cea mai mare insula din Azore, este renumita pentru flori, peisaje verzi, numeroase lacuri vulcanice si animatul oras Ponta Delgada. Insula Terceira este reprezentativa pentru istoria arhipelgului: orasul Angra do Heroismo este primul oras european din Atlantic, azi declarat Patrimoniu Unesco. Insulele Azore sunt o optiune mai buna de vizitare pentru turisti, decat pe continent. Va propunem aceasta calatorie in luna iulie; acesta este sezonul optim pentru vizitarea Insulelor Azore si anotimpul in care putem vedea in toata splendoarea lor hortensiile inflorite.

Ziua 1: Bucuresti – Lisabona – Insula Sao Miguel
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 05:00 dimineata pentru imbarcare pe zborul companiei TAP spre Lisabona cu decolare la ora 07:00. Sosire in Lisabona la ora 09:35. Imbarcare pe zborul Lisabona – Insula Sao Miguel cu decolare la ora 10:55. Aterizare in Ponta Delgada la ora 12:20. Transfer si cazare la hotel The Lince Azores 4* sau similar in Ponta Delgada. Dupa amiaza vom face impreuna cu ghidul local o plimbare prin centrul istoric al orasului Ponta Delgada, capitala Insulei Sao Miguel si cel mai mare oras din Insulele Azore. Vom putea admira: biserica Sf. Sebastian din secolul al XV-lea, portile orasului, piata Republica, primaria, manastirea din secolul al XVIII-lea si fortul Sao Bras.

Ziua 2: O zi magica in Insula Sao Miguel: Valea Furnas cu dejun inclus
Mic dejun. Azi vom descoperi Valea Furnas care abunda in izvoare minerale cu apa fierbine si rece, un loc magic unde activitatea vulcanica este inca vizibila. Vom vizita gradina botanica “Terra Nostra”, un parc incantator in mijlocul careia se afla o piscina cu apa termala. Pregatiti-va costumele de baie deoarece vom face o baie in apele calde ale piscinei termale. In continuare vom servi un delicios pranz traditional “Cozido” pregatit in vase tinute pentru mai multe ore in solul fierbine. Dupa amiaza vom admira si alte peisaje spectaculoase ale acestei insule si vom vizita o plantatie de ceai, singura de acest fel din Europa. Cazare la hotel in Ponta Delgada.

Ziua 3: Excursie magia Atlanticului cu dejun inclus
Mic dejun. Azi vom explora partea de vest a insulei Sao Miguel cu spectaculoasele lacuri vulcanice Sete Cidades. Acestea sunt doua lacuri gemene, unul cu apa verde si celalalt cu apa albastra, iar cea mai frumoasa priveliste este cea de la punctul de belvedere Vista do Rei. In continuare vom vizita alte locuri minunate ale acestei frumoase insule precum lacul Santiago si punctul de belvedere Pico do Carvao de unde putem vedea nordul si sudul insulei, dar si peisajele din interior. Dejun la restaurantul Cavalo Branco care ne va oferi bucate specifice insulei. Vom vizita si coasta nordica a insulei cu punctul de belvedere Ponto do Escalvadao si orasul Capelas. In incheiere vom vizita o plantatie de ananas unde vom vedea fructul in diferite stadii de crestere. Cazare la hotel in Ponta Delgada.

Ziua 4: Optional, jeep safari la “Lacul de Foc” in insula Sao Miguel
Mic dejun. Pentru azi va propunem o activitate optionala care se inscrie in categoria “aventura in natura”. Ne vom urca in masini de teren 4×4 si vom calatori peste munti si vai, pe drumuri unde putem aprecia peisajele uimitoare ale insulei. Vom putea admira peisajul fascinant al lacului vulcanic Lagoa do Fogo (lacul de foc). Ne continuam calatoria spre Caldeira Velha, un loc de referinta unde apele raului cald care intalnesc un geiser fierbine formeaza o piscina in mijlocul padurii verzi. Aici putem experimenta aventura inotului in aceasta piscina naturala. De asemenea, vom vedea si cascada Salto do Cabrito. Vom continua spre coasta de nord a insulei, la Ponta do Cintrao pentru a admira peisajul spectaculos al marii si tarmului stancos. Cazare la hotel in Ponta Delgada.

Ziua 5: Insula Sao Miguel – Insula Terceira
Mic dejun. Dimineata, timp liber sau puteti participa la o excursie optionala in insula Sao Miguel. Eliberarea camerelor la ora 11:00. In jurul orei 16:30 transfer la aeroportul din Ponta Delgada unde ne vom imbarca pe zborul companiei SATA spre Insula Terceira. Decolare la ora 18:50 si aterizare in Terceira la ora 19:30. Transfer cu autocarul in orasul Angra do Heroismo, capitala Insulei Terceira si cazare la hotelul Angra Garden 3* sau similar.

Ziua 6: Turul Insulei Terceira cu dejun inclus
Mic dejun. Incepe o zi plina de vizite surprinzatoare pentru ca Terceira este un caleidoscop de traditii, cultura si natura. Urmele activitatii vulcanice de pe insula pot fi vazute in formatiunile ciudate sau spectaculoase. Unul dintre cele mai bune exemple este cosul vulcanic Algar do Carvao care ne uimeste cu dimensiunile sale. Pranz la restaurantul O Dicionario situat in micul oras Praia Vitoria. Pe coasta de nord a insulei, la Biscuitos se afla un muzeu al vinului unde vom afla metoda de productie a vinului “verdelho”. De asemenea, imaginea campiei verzi separata in sute de parcele de garduri din piatra vulcanica este impresionanta. Cazare la hotel in Angra do Heroismo.

Ziua 7: Tur pietonal in Angra si optional, expeditie pe mare pentru observarea balenelor si a delfinilor
Mic dejun. Azi vom explora impreuna cu ghidul local centrul orasului Angra do Heroismo (tur pietonal) care ne prezinta o superba arhitectura coloniala portugheza. Centrul orasului a fost declarat de catre UNESCO Patrimoniu Universal. Optional, expeditie pe mare pentru observarea delfinilor si a balenelor (durata aproximativa: 3 ore). Insulele Azore sunt un adevarat paradis pentru observarea balenelor; in trecut, balenele erau vanate in Insulele Azore, dar azi aceasta activitate este interzisa. Raman doar povestile spuse de pescarii in varsta in port. Cazare la hotel in Angra do Heroismo.

Ziua 8: Insula Terceira – Lisabona – Bucuresti
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul companiei TAP Portugal spre Lisabona cu decolare la ora 10:00. Sosire in Lisabona la ora 13:15. Zborul spre Bucuresti va decola in jurul orei 00:15, asa ca in timpul ramas intre cele doua zboruri puteti merge in Lisabona pentru o plimbare pitoreasca sau pentru ultimele cumparaturi. Decolare din Lisabona la ora 00:15; aterizare in Bucuresti la ora 06:15 pe data de 17 iulie.

Pret/ persoana (loc in camera dubla): 870 Euro
Supliment camera single: 265 EURO
Oferta este valabila pentru un grup minim de 20 persoane

Servicii incluse in pret:
transport cu avionul Bucuresti – Lisabona – Insula Sao Miguel si retur Terceira – Lisabona – Bucuresti, compania TAP Portugal;
– transport cu avionul intre Insula Sao Miguel si Insula Terceira, compania SATA International;
– 7 nopti cazare cu mic dejun, astfel: 4 nopti in Ponta Delgada la hotel 4*, 3 nopti in Angra do Heroismo la hotel 3*;
– transferuri cu autocarul de la aeroport la hotel si retur in Lisabona si in insulele Sao Miguel si Terceira;
– tur de oras pietonal in Ponta Delgada cu ghid local;
– excursie de o zi in Insula Sao Miguel: Valea Furnas;
– excusie de o zi in Insula Sao Miguel: magia Atlanticului cu lacurile Sete Cidades;
– turul Insulei Terceira cu ghid local;
– biletul de intrare la Algar do Carvao;
– tur de oras pietonal in Angra do Heroismo cu ghid local;
– 3 mese de pranz;
– insotitor roman de grup.

Nu sunt incluse:
– taxele de aeroport: 260 EURO/ persoana (pot suferi modificari)
– biletele de intrare la obiectivele turistice, cu exceptia celor mentionate ca fiind incluse
– excursiile optionale, alte mese decat cele mentionate ca fiind incluse, bauturile la mese
– asigurarea medicala
– asigurarea storno (optionala, se incheie odata cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice)
– bacsisurile pentru soferi si ghizi locali (recomandat, aproximativ 20 EURO/ persoana, se achita insotitorului de grup la sosire)

Informatii hoteluri:
Insula Sao Miguel: Hotel The Lince Azores 4* www.thelince-azores.com/en/ hotelul modern este situat in orasul Ponta Delgada, la 5 minute de mers cu masina de centrul orasului. Hotelul ofera un restaurant, bar, piscina acoperita. Camerele standard sunt echipate cu: aer conditionat, TV, telefon, baie cu uscator de par, minibar, seif, internet wireless.
Insula Terceira: Hotel Angra Garden 3* www.angragardenhotelazores.com hotelul este situat in piata principala din centrul istoric al orasului Angra do Heroismo. Hotelul ofera un restaurant, bar, cafenea si contra cost se poate folosi si centrul spa al hotelului, cu piscina acoperita. Camerele sunt renovate recent si ofera tot confortul necesar, precum: aer conditionat, TV, telefon, baie cu uscator de par, minibar.

Preturi informative excursii optionale:
– Jeep safari la lacul de foc in Insula Sao Miguel: 55 EURO/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante
– Expeditie pe mare pentru observarea balenelor si delfinilor: 70 EURO/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 15 persoane participante

Orar de zbor informativ (ore locale):
09.07: Bucuresti 07:00 – Lisabona 09:00 / Lisabona 10:55 – Ponta Delgada (Ins. Sao Miguel) 12:20
13.07: Ponta Delgada 13:10 – Terceira 13:50
16.07: Terceira 10:00 – Lisabona 13:15
17.07: Lisabona 00:15 – Bucuresti 06:15

Informatii utile:
Termen limita de inscriere: cu 60 zile inainte de plecare. Oferta este valabila pentru un grup minim de 20 persoane participante. Pentru grup intre 15 – 19 persoane, pretul se majoreaza cu 50 EURO/ persoana. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
In cazul in care grupul minim nu se intruneste pana la data termenului limita de inscriere, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu consultarea prealabila a turistilor inscrisi.

Documente necesare calatoriei:
Documente necesare pentru calatorie: carte de identitate sau pasaport valabil mini